Sähköliiton ja Sähköalojen työttömyyskassan edustajiston vaalivuosi on alkanut. Edustajisto valitaan suhteellista vaalitapaa noudattaen ja vaali toimitetaan yhdistyslain 29 §:n 3. momentin kohdan 2 tarkoittamia ehdokaslistoja käyttäen. 

Tästä osiosta löydät kaiken tiedon vaaleista. Sisältö päivittyy vuoden mittaan.

 

HUOM! Ehdokkaat-Vaaliliitot-, Vaalikuvat-Äänioikeus- ja Ehdokasasettelu-alasivuille pääset joko klikkaamalla linkkejä tai valitsemalla vasemmalla olevasta valikosta.

 

Maaliskuu

Paperisten ehdokasasettelulomakkeiden tilaaminen alkaa. Paperilomakkeen voi tilata, jos ehdokas ei halua käyttää sähköistä lomaketta.

20.3.

Vaaliliittojen tulee ilmoittaa sähköisen ehdokasasettelun käyttötarpeestaan tähän päivään mennessä osoitteeseen sahkoliitonvaalit@stralfors.fi.

  • vaalit Sähköliitolle tuottaa PostNord Strålfors Oy

 

Huhtikuu

1.4.

Ehdokasasettelu alkaa.

 

Kesäkuu

5.6.

Ehdokasasettelu päättyy kello 16.

Vaalipiirien vaaliliittojen edustajat ilmoittavat keskusvaalilautakunnalle vaaliliittoon kuuluvat ehdokkaat kello 16 mennessä.

 

7.6.

Äänioikeutettuja ovat viimeistään tähän päivään mennessä liittyneet jäsenet, joilla ei ole maksamattomia jäsenmaksuja ennen ensimmäistä vaalipäivää (7.9.).

 

18.6.

Ehdokasasetteluasiakirjojen teknisten virheellisyyksien oikaisumahdollisuus päättyy.

 

30.6.

Pelkästään työttömyyskassaan kuuluvien jäsenten rekisteröityminen äänestäjäksi toimialakohtaisesti kassan jäsenrekisteriin päättyy kello 16. Rekisteröityäksesi ota yhteyttä kassaan: mirva.virtanen@sahkoliitto.fi.

Eläkkeelle jääneen rekisteröityminen Sähköliiton jäsenrekisteriin jollekin sopimusalalle liiton eläkeläisjäsenen äänioikeusrekisteröitymislomaketta käyttäen päättyy. Lomake tulee tilata osoitteesta teija.niemenmaa@sahkoliitto.fi tai puh. 050 371 8961.

 

Heinäkuu

8.7.

Vaalipiirikohtaisten ehdokaslistojen yhdistelmät vahvistetaan.

Keskusvaalilautakunta arpoo vaaliliittojen tunnukset.

 

15.7.

Keskusvaalilautakunta ilmoittaa ammattiosastoille vaalipiirikohtaisesti edustajistoon valittavien jäsenten lukumäärän sopimusalakohtaisesti viimeistään tänään.

 

Syyskuu

4.9.

Keskusvaalilautakunta postittaa vaalimateriaalin äänioikeutetuille viimeistään tänään.

  • huolehdi, että jäsenrekisterissä on ajantasaiset yhteystietosi

7.9.

Posti- ja nettiäänestys alkaa.

 

14.9.

Ilman äänestysmateriaalia jääneiden äänioikeutettujen mahdollisuus hankkia äänestyslippu postitse keskusvaalilautakunnalta päättyy.

  • äänestysmateriaali voi jäädä saapumatta, jos ajantasaiset yhteystietosi puuttuvat jäsenrekisteristä

20.9.

Paperinen äänestyslippu kannattaa postittaa palautuskirjekuoressa viimeistään tänään, että se varmasti ehtii perille  ennen postiäänestyksen päättymistä.

 

30.9.

Posti- ja nettiäänestys päättyy kello 16.

Ääntenlaskenta alkaa kello 16.

 

Lokakuu

7.10.

Ääntenlaskenta päättyy.

 

15.10.

Keskusvaalilautakunta vahvistaa vaalin tuloksen.

 

23.10.

Vaalitulos ilmoitetaan valituksi tulleille varsinaisille edustajille ja varaedustajille sekä ammattiosastoille viimeistään tänään.

 

31.10.

Keskusvaalilautakunta lähettää edustajavaltakirjat valituksi tulleille postitse tähän päivään mennessä.

 

Marraskuu

27.11.

Liiton ja kassan uuden edustajiston kokous alkaa kello 10.

 

29.11.

Uuden edustajiston kokous päättyy. Sen aikana on valittu edustajiston ja liiton puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat, liiton ja kassan hallitukset sekä liiton johtokuntien kokoonpanot.