Käsittelyaika

Työttömyyskassa käsittelee tällä hetkellä 18.1.2021 saapuneita ensihakemuksia.
Selvissä jatkohakemuksissa (kokonaan työtön) ovat käsittelyssä nyt 21.1.2021 saapuneet hakemukset.
Soviteltavissa ja liitteellisissä jatkohakemuksissa käsittelyssä ovat 19.1.2021 saapuneet hakemukset.

Päivitetty 21.1.2021

Yhteystiedot

Käyntiosoite: 
Aleksanterinkatu 15, 33100 Tampere
Toimisto on avoinna arkipäivinä ainoastaan ajanvarauksella. 

Postiosoite: PL 774, 33101 TAMPERE
Sähköposti: ttkassa@sahkoliitto.fi

Puhelinpalvelu

Puhelin: 03 252 0300

maanantaina 9‒15
keskiviikkona 9‒15
perjantaina 9‒12

Hakemuksen täyttäjä, muista nämä!

Lomautettiinko sinut vajaaksi kalenteriviikoksi? Muista täyttää ansiopäivärahahakemuksesi kuitenkin koko kalenteriviikolta, sillä lomautettua koskeva tarkastelujakso on aina kokonainen kalenteriviikko.

Nopeutat hakemuksesi käsittelyä, kun liität mukaan kaikki käsittelyssä tarvittavat liitteet kerralla. Listan tarvittavista liitteistä löydät nettisivujemme Ansiopäiväraha-osiosta. Jos liitteitä puuttuu, asiasi käsittely viivästyy, koska joudumme pyytämään sinulta lisäselvityksiä.

Olemme pystyneet käsittelemään kasvanutta hakemuksien määrää ripeästi senkin ansiosta, että hakemuksissa on ollut kaikki tarvittavat liitteet mukana.

Kiitos kaikille, jotka koronaviruspandemian alkaessa ja hakemusten määrän kasvaessa kiinnititte erityistä huomiota asianmukaisten liitteiden toimittamiseen hakemuksen mukana. Oman toimintanne ansiosta hakemustenne käsittely onnistui poikkeusoloissakin muutamassa päivässä.

13.1.2020

Suojaosa 500 euroa maaliskuun loppuun

Eduskunta on hyväksynyt lakimuutoksen, jolla työttömyysturvan suojaosaa ja liikkuvuusavustusta koskevia väliaikaisia lakimuutoksia jatketaan maaliskuun loppuun asti. Korotettu suojaosa osa-aika- tai keikkatyön ajalle on siis 500 euroa. 

Suojaosa on voimassa, kun ansiopäivärahan hakujakso alkaa viimeistään 31. maaliskuuta. Huhtikuun alusta alkavissa hakujaksoissa suojaosa palaa 300 euroon.

Myös liikkuvuusavustuksen työmatkaedellytys on maaliskuun loppuun asti kaksi tuntia. Avustusta voi siis saada kokoaikatyöhön yli kahden tunnin työmatkan perusteella, kun työsuhde alkaa viimeistään 31. maaliskuuta.  Työmatkaedellytys palaa kolmeen tuntiin 1. huhtikuuta.

Päivitetty 14.12.2020

Kassan jäsenmaksu säilyy 0,30 prosentissa

Sähköalojen työttömyyskassa on yksi niistä kassoista, joka pitää ensi vuonna jäsenmaksunsa tämänvuotisella tasolla. Vuonna 2021 jäsenmaksumme säilyy siis 0,30 prosentissa, mikä tarkoittaa 2 000 euron kuukausituloilla 72 euroa vuodessa ja 3 000 euron kuukausituloilla 108 euroa vuodessa.

Kassojen jäsenmaksun vahvistaa Finanssivalvonta. Kassojen keskimääräinen jäsenmaksu nousee ensi vuonna 3 000 euroa kuukaudessa ansaitsevalla palkansaajalla neljä prosenttia. Noin puolet kassoista pitää kuitenkin jäsenmaksunsa ennallaan.

Jäsenmaksujen nousu johtuu ennen kaikkea tänä vuonna lisääntyneestä työttömyydestä. Kassoilla on käytössään tasoitusrahasto, jolla voidaan hidastaa jäsenmaksujen kasvua. Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön TYJ:n mukaan viime vuoden lopussa kassojen tasoitusrahastoissa oli kassan omalla vastuulla olevat etuus- ja hallintokulut yhteensä 2,7 vuoden ajalle. 

Työttömyyskassojen jäsenmaksuilla rahoitetaan nimenomaan etuus- ja hallintomenoja.

Katso taulukko kassojen jäsenmaksuista TYJ:n sivuilta.

19.11.2020

Muista toimittaa verotuspäätös, jos sinulla on yritystoimintaa

Lähetämme sähköpostia jäsenillemme, joiden tiedoissa järjestelmässämme on yritystoimintaa. Viesti tulee myös jäsenille, joilla on maa- tai metsätila, sillä se katsotaan yritystoiminnaksi.

Pyydämme toimittamaan viimeistään marraskuun ansiopäivärahahakemuksen yhteydessä viime vuoden verotuspäätöksen, jotta voimme tarkistaa yritystoiminnan mahdollisen vaikutuksen ansiopäivärahaan. Ilman verotuspäätöstä käytössä hakemusta ei voi käsitellä marraskuun alusta lukien.

Jos olet jo toimittanut verotuspäätöksen, viestiin ei tarvitse reagoida. Ei liioin silloin, jos et hae ansiopäivärahaa.

18.11.2020

Toistamiseen lomautettu, tarvitset mahdollisesti palkkatodistuksen

Lomautettiinko sinut uudelleen? Mikäli edellisestä lomautuksestasi ei ole kulunut 26 työssäoloviikkoa, sinun tulee toimittaa palkkatodistus lomautustesi väliseltä ajalta kassaan.

Katso linkistä yleiset ansiopäivärahan hakuohjeet lomautetuille

9.10.2020

Muista ilmoittaa lomautuksen muutoksista ja pitää työnhaku voimassa

Jatkuiko lomautuksesi aiemmin ilmoitetusta tai muuttui irtisanomiseksi? Muista ilmoittaa Sähköalojen työttömyyskassaan ja TE-toimistoon heti mahdollisista lomautuksesi muutoksista.

Jos lomautuksesi jatkuu aiemmin ilmoitetusta, on erityisen tärkeää varmistaa, että TE-toimistolla on oikeat tiedot lomautuksesi kestosta. Jos TE-toimistolla ei ole tietoa lomautuksesi jatkumisesta, työnhakusi voi katketa, mikä puolestaan estää ansiopäivärahan maksamisen. Siksi muutokset kannattaa päivittää osoitteessa www.te-palvelut.fi.

Jos lomautustasi seuraakin irtisanominen, työnantajasi voi maksaa sinulle irtisanomisajan palkan tai palkkaa vastaavan korvauksen. Näistä tuloista tulee ilmoittaa heti kassaan, koska ne vaikuttavat ansiopäivärahasi maksamiseen.

21.9.2020

Muista ilmoittaa loma-ajat ja arkipyhäkorvaukset

Jos työnantaja maksaa sinulle lomautuksen aikana vuosiloma-ajan palkkaa, työajan lyhennysvapaita, arkipyhäkorvausta tai muita palkkoja tai korvauksia, muista ilmoittaa niistä ansiopäivärahahakemuksessasi. Lähetä työttömyyskassaan palkkalaskelma, josta ne ilmenevät.

17.6.2020

Tiedustelut ja liitteet vain sähköisen asioinnin kautta 

Sähköalojen työttömyyskassan sähköinen asiointi on tietoturvallinen tapa lähettää liitteitä ja viestiä kassan käsittelijöiden kanssa. Älä siis käytä sähköpostia! Kassa vastaa sähköpostitse vain virkatahojen lähettämiin yleisluontoisiin kysymyksiin.

Kassan käsittelijät vastaavat viestintätoiminnon kautta lähetettyihin kysymyksiin mahdollisimman nopeasti, viimeistään viiden työpäivän kuluessa viestin saapumisesta.

Sähköiseen asiointiin kirjautuminen vaatii vahvaa tunnistautumista Suomi.fi-palvelun kautta joko pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Löydät viestintätoiminnon sisään kirjauduttuasi.

Sähköinen asiointi palvelee kassan jäseniä vuorokauden kaikkina aikoina maksuttomasti.

13.5.2020

Näin tilaat verokortin etuutta varten

Lomautettu, ansiopäivärahaa varten kannattaa tilata uusi verokortti, joka on tarkoitettu nimenomaan etuuden maksamista varten. Ilman sitä työttömyyskassan tulee pidättää ansiopäivärahasta palkkaa varten annetun verokorttisi mukainen prosenttiosuus, kuitenkin vähintään 25 prosenttia.

Ennen verokortin tilaamista kerää tiedot tuloistasi ja mahdollisista vähennyksistäsi. Laske alkuvuoden tulot ja arvioi koko vuoden tulot.

Vero.fistä löydät yksityiskohtaisen ohjeen, miten tilaat verokortin etuutta varten netissä. Voit myös katsoa Verohallinnon julkaiseman videon aiheesta.

17.4.2020

Kuka on oikeutettu ansiopäivärahaan?

Ansiopäivärahan saamisen edellytykset ovat:

 • Olet työtön tai lomautettu ja ilmoittautunut TE-toimistoon hakemaan kokoaikatyötä.
 • Olet Sähköalojen työttömyyskassan jäsen ja olet maksanut jäsenmaksusi.
 • Olet ollut työssä vähintään 26 viikkoa kassan jäsenyysaikanasi.
 • Sinulle ei makseta estävää etuutta, kuten vanhuuseläkettä tai sairauspäivärahaa.
 • Olet tehnyt päivärahahakemuksen työttömyyskassaan.

Tarkemmat edellytykset löydät esimerkiksi Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön TYJ:n Etuusoppaasta.

26.3.2020

Toimintaohjeet lomautetulle/How to apply?/Ansökningsinstruktioner för permitterade/Sundpuhkus, eestikeelne juhend

Sähköalojen työttömyyskassa on lähettämässä ohjeita lomautetuille. Linkistä löydät hakuohjeen lomautetuille.

How to apply? See here.

Ansökningsinstruktioner för permitterade, läs här

Sundpuhkus, eestikeelne juhend, loe siin

25.3.2020

Luottamusmies, älä epäröi olla yhteydessä kassaan

Työpaikkojen luottamusmiehet ovat nyt koronavirustilanteessa avainasemassa siinä, että Sähköalojen työttömyyskassa pystyy varautumaan parhaalla mahdollisella tavalla kasvavaan hakemusmäärään.

Kassalla tulisi olla mahdollisimman aikaisin tietoa jäsenten tulevista lomautuksista ja irtisanomisista. Lisäksi kassa toivoo, että saapuvat hakemukset olisi täytetty oikein ja niissä olisi mukana kaikki tarvittavat liitteet. Silloin etuuden maksaminen nopeutuu.

Luottamusmies, älä siis epäröi olla yhteydessä kassaan pienimmiltäkin tuntuvissa asioissa saadaksesi ohjeita jäsenistölle lomautustilanteen varalle. Mikäli tiedossasi on, että työpaikallasi lomautetaan tai irtisanotaan yli kymmenen henkilöä, olethan yhteydessä työttömyyskassaan joko sähköpostilla mirva.virtanen@sahkoliitto.fi tai puhelimitse 050 354 1494 Mirva Virtanen, ryhmävastaava.

25.3.2020

Lomautus koronan takia? Toimi näin

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö TYJ on laatinut hyvän ohjeistuksen siitä, miten toimia, jos joutuu lomautetuksi koronavirustilanteen takia.

Tärkeintä on ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi heti ensimmäisenä lomautuspäivänä. Tämän jälkeen voit hakea ansiopäivärahaa Sähköalojen työttömyyskassan sähköisessä asiointipalvelussa.

Katso koko ohjeistus Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön sivuilta. TYJ:n sivuilta löydät myös usein kysytyt kysymykset lomautuksista ja koronasta.

Varaudumme koronavirukseen

Sähköalojen työttömyyskassa haluaa varmistaa työttömyysturvan maksatuksen ja neuvonnan sujuvuuden kaikissa tilanteissa. Tämän vuoksi olemme tehneet seuraavia toimenpiteitä:

 • Olemme laajentaneet etätyön tekemistä epidemian aikana.
 • Asiakaspalvelu toimistossa ainoastaan ajanvarauksella, jolloin voimme varmistaa palvelun saatavuuden.
 • Olemme peruneet isoihin, koko kassan henkilöstön läsnäoloa vaativiin koulutustilaisuuksiin osallistumisen.
 • Suosittelemme henkilöstön osallistumista tilaisuuksiin Teamsin ja Skypen välityksellä mahdollisuuksien mukaan.
 • Henkilökuntamme on ohjeistettu hygienian, matkustuksen sekä mahdollisen koronaviruksen altistuksen/tartunnan osalta.
 • Seuraamme THL:n ja UM:n koronavirustilannetta koskevaa ohjeistusta.