Liity oppilasjäseneksi

Sähköalan opiskelijana sinun kannattaa liittyä Sähköliiton oppilasjäseneksi. Opiskelun aikainen jäsenyys on maksuton ja tuo sinulle monia hyviä etuja. Saat esimerkiksi oikeuden osallistua Sähköliiton ja oman osastosi tapahtumiin, joiden kautta pääset tutustumaan alan ammattilaisiin ja saat vinkkejä tulevaisuuden työelämään. Pääset myös verkostoitumaan työmarkkinoilla toimivien alan ammattilaisten kanssa jo opiskelujesi aikana. Työllistymismahdollisuutesi kasvavat, ja tunnistat alasi erityispiirteet. 

Oppilasjäsenyytesi jatkuu sujuvasti sopimusalajäsenyytenä, kun ilmoitat Sähköliiton jäsenrekisteriin työpaikkasi sekä työsuhteesi alkamisajan työllistyessäsi alalle. Sopimusalajäsenyytesi alkaa siitä päivästä, kun alat maksaa jäsenmaksua Sähköliitolle. Samalla alat kerryttää ansiosidonnaisen työttömyysturvan mahdollistavaa työssäoloehtoa.

Helpoin tapa jäsenmaksun maksamiseen on täyttää jäsenmaksun perintäsopimus ja toimittaa se palkanlaskentaan, jolloin työnantaja perii jäsenmaksusi suoraan palkastasi. Jäsenmaksun voit myös suorittaa itse pyytämällä jäsenrekisteristä jäsenmaksuviitteet tai maksamalla jäsenmaksun kirjautumalla jäsenrekisteriin ja siirtymällä siellä verkkopalveluun.

Kesätöihin mennessäsi sinun kannattaa vaihtaa jäsenyyden lajia oppilasjäsenyydestä sopimusalajäseneksi. Sopimusalajäsenenä saat neuvontaa työehtoasioissa ja tarvittaessa apua, jos kohtaan ongelmia työssäsi. Sopimusalajäsenenä myös turvaat oman alasi työehtosopimuksen vahvuuden. Työttömyysturvan takaavaa työssäoloehtoa voit kerryttää myös opiskelujesi aikana pikkuhiljaa, koska saat kesätöiden jälkeen lukukaudeksi kerrallaan vapautuksen jäsenmaksuista. Seuraavan kerran töihin palatessasi alat jälleen maksaa jäsenmaksua.

Oppilasjäsenyytesi katkeaa viimeistään kahden vuoden sisällä opintojesi päättymisestä, jos et siirry työskentelemään sähköisille aloille. Mikäli muutat opintojesi suuntausta oppilasjäsenyytesi aikana, olethan yhteydessä jäsenrekisteriin, jotta pystymme lopettamaan oppilasjäsenyytesi.