Sähköliiton jäsenenä saat

Työehdot, jotka määritellään työehtosopimuksessa tai muissa sopimuksissa
Luottamushenkilöiden avun ja tuen työpaikalla
Oikeusapua ja lakineuvontaa
Rahanarvoisia jäsenetuja
Neuvontaa työsuhteen ja työelämän kysymyksissä
Koulutusta ja tapahtumia
Ansiosidonnaista työttömyysturvaa - Sähköliiton jäsenmaksu sisältää Työttömyyskassa Aarian jäsenmaksun

Jäsenmaksu on 1 % tulostasi!

● Sähköliiton jäsenmaksu on 1 prosentti veronalaisesta tulosta.
● Jäsenmaksu on verotuksessasi vähennyskelpoinen.
● 1.1.2023 alkaen Sähköliiton jäsenmaksu sisältää Työttömyyskassa Aarian jäsenmaksun.
● Oppilasjäsenyys on ilmainen ja sisältää SAKKI-jäsenkortin.

Töissä sähköisillä aloilla: Joonas

Miten Joonaksesta, jolla oli lievä korkean paikan kammo, kehkeytyi jakeluverkkoasentaja, jolle pylvästyöt ovat sydämen asia ja jolla on ”omituinen rakkaus suomalaista petäjää kohtaan”? Entä miksi hän valitsi Sähköliiton?

Katso ja kuuntele itse! Olisiko sinulla myös työkaveria, jonka olisi syytä kuulla, mitä asiaa Joonaksella on?

Suosittele jäsenyyttä!

Kun suosittelet Sähköliiton jäsenyyttä työkavereillesi, sinut palkitaan jokaisesta uudesta liittyneestä sopimusalajäsenestä. Suosittelijana eli värvääjänä saat S-ryhmän 30 euron lahjakortin, kun uusi jäsen täyttää sähköiseen liittymislomakkeeseen tietosi: nimesi sekä syntymäaikasi tai jäsennumerosi.

Töissä sähköisillä aloilla: Markku

Sähköasentaja, pääluottamusmies ja työsuojeluasiamies Markku saa työskennellä Hämeenlinnassa upean linnan ympäristössä. Mutta miten hän ylipäätään päätyi sähköalalle ja mitä kaikkea hyötyä on Sähköliitosta saanut?

Katso tästä yhden jäsenemme tarina. Miltähän sinun tarinasi kuulostaisi?

Sähköliiton sähköinen esite

Tutustu uuteen Sähköliitosta ja liiton jäsenyydestä sanoin, kuvin ja videoin kertovaan esitteeseen!

Esite toimii hyvänä runkona osastojen ja luottamushenkilöiden jäsenhankintatyössä: jäsenyys on helppoa ottaa puheeksi esitteen selaamisen yhteydessä. Jäsenyyttä harkitseville ja uusille jäsenille se kertoo muutamiin avainkohtiin tiivistettynä, miksi sähköliittolaisuus on järkivalinta. Jo liittyneille jäsenille esite kertaa, miksi liittoon kannattaa kuulua ja mitä palveluja ja etuja jäsenyyteen sisältyy.

Hyödyllistä tietoa

Sähköliiton jäsenenä tärkein jäsenetusi on yleinen edunvalvonta ja toiminta työpaikoilla. Ammattiliitto neuvottelee puolestasi palkka- ja muut työehdot.

Vain ammattiliiton jäsenenä voit vaikuttaa omien ammatillisten, oikeudellisten ja yhteiskunnallisten etujesi parantamiseen.

Sähköliitto on merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja. Äänemme kuuluu kaikilla jäsenistömme elämään vaikuttavilla yhteiskunnan alueilla.

Työttömyyden kohdatessa saat ansiosidonnaista työttömyysturvaa kuuluessasi työttömyyskassaan. Ammattiliiton jäsenenä sinulle kuuluvat jäsenedut, kuten koulutusta, mahdollisuus lomailla liiton lomapaikoissa sekä vakuutus- ja polttoaine-etuja.

→ Liity jäseneksi klikkaamalla tästä ja täyttämällä sähköinen lomake.

Voit myös täyttää alla liitteenä olevan liittymislomakkeen ja tulostaa sen:

→ Liittymisilmoitus/perintäsopimus 

Voit tilata liittymislomakkeita myös numerosta 03 252 0400 tai sähköpostilla jasenrekisteri@sahkoliitto.fi

 • Toimita perintäsopimus työnantajalle tai palkanlaskijalle, kun työnantaja perii jäsenmaksun. Varmista, että työnantaja toimittaa lomakkeen jäsenrekisteriin.
 • Toimita perintäsopimus liiton jäsenrekisteriin, kun maksat jäsenmaksusi itse.
 • Tee uusi perintäsopimus, kun vaihdat työpaikkaa. Se tarvitaan paitsi työnantajaperintää varten, myös silloin, kun maksat jäsenmaksusi itse.
 • Jos työnantajasi on vuokratyövoimaa välittävä yritys, voit ilmoittaa työnantajatiedon kohdalla käyttäjäyrityksen tai toimialan, jolla työskentelet. Jäsenrekisteri tarkistaa tästä sopimusalatiedon.

Jäsenmaksua ei tarvitse maksaa Kelan tai vakuutusyhtiöiden maksamista korvauksista eikä sosiaaliavustuksen luonteisista maksuista tai jos:

 • lähdet opiskelemaan sen jälkeen, kun jo olet varsinainen eli sopimusalajäsen (opiskeluaikana saadusta palkkatulosta on silti aina maksettava jäsenmaksu)
 • suoritat ase- tai siviilipalvelusta
 • saat määräaikaista eläkettä tai siirryt pysyvälle eläkkeelle (toimita kopio eläkepäätöksestä jäsenrekisteriin)
 • olet laitoshoidossa tai omaishoitajana
 • suoritat vapausrangaistusta
 • olet palkattomalla vapaalla
 • osallistut liiton hyväksymään työtaisteluun
 • olet oppilasjäsen

Jäsenmaksua ei tarvitse maksaa työntekijöille maksettavista matkakustannusten korvauksista siinäkään tapauksessa, että ne katsottaisiin ennakonpidätyksenalaisiksi.

Tee uusi työsuhdeilmoitus jokaisen uuden työsuhteen alkaessa ‒ myös silloin, kun maksat jäsenmaksun itse. Voit hoitaa asian jäsenen sähköisessä asioinnissa, tulostamalla alempana liitteenä olevan lomakkeen tai tilaamalla lomakkeita liitosta.

Sähköisessä asioinnissa teet ilmoituksen klikkaamalla päävalikosta Omat jäsentiedot ja valitsemalla alasvetovalikosta TyösuhteetTee uusi työsuhdeilmoitus -painike vie sinut täytettävälle työsuhdeilmoituslomakkeelle.

Alasvetovalikoista löytyy jo iso liuta työnantaja-, työpaikka- ja ammattinimikevaihtoehtoja, mutta jos omasi puuttuu listalta, ruksaa alasvetovalikon alla oleva ruutu. Valikosta voit myös valita, maksatko jäsenmaksun itse vai periikö työnantaja sen. Muista myös ruksi kohtaan Työsuhteeni edellisessä työpaikassa on päättynyt. Tallenna lopuksi.

Kun olet tallentanut uuden työsuhdetiedon ja työnantaja perii jäsenmaksusi, tulosta perintäsopimus ja toimita se työpaikkasi palkanlaskijalle.

Jos et käytä jäsenen sähköistä asiointia ja maksat itse jäsenmaksusi, täytä paperilomakkeeseen omat ja työnantajasi tiedot, ruksaa Maksan itse jäsenmaksun -ruutu ja lähetä paperilomake postitse tai skannattuna jäsenrekisteriin.

Liittymisilmoituksen saavuttua jäsenpalvelut lähettävät sinulle viitteet jäsenmaksun maksamista varten.

Jos et käytä jäsenen sähköistä asiointia ja työnantaja perii jäsenmaksun suoraan palkastasi, täytä paperilomakkeeseen omat tietosi, ruksaa Työnantaja perii jäsenmaksun -ruutu ja vie loput lomakkeesta työnantajallesi täytettäväksi. Huolehdi myös, että lomake toimitetaan täytettynä liittoon.

Liittymisilmoituksen saavuttua toimitamme työnantajallesi viitteet jäsenmaksun perimistä varten.

→ Klikkaa tästä jäsenen sähköiseen asiointiin.

Voit myös täyttää alla liitteenä olevan liittymislomakkeen ja tulostaa sen:

→ Liittymisilmoitus/perintäsopimus 

Sähköalan opiskelijana sinun kannattaa liittyä Sähköliiton oppilasjäseneksi. Opiskelun aikainen jäsenyys on maksuton ja tuo sinulle monia hyviä etuja. Saat esimerkiksi oikeuden osallistua Sähköliiton ja oman osastosi tapahtumiin, joiden kautta pääset tutustumaan alan ammattilaisiin ja saat vinkkejä tulevaisuuden työelämään. Pääset myös verkostoitumaan työmarkkinoilla toimivien alan ammattilaisten kanssa jo opiskelujesi aikana. Työllistymismahdollisuutesi kasvavat, ja tunnistat alasi erityispiirteet. 

Oppilasjäsenyytesi jatkuu sujuvasti sopimusalajäsenyytenä, kun ilmoitat Sähköliiton jäsenrekisteriin työpaikkasi sekä työsuhteesi alkamisajan työllistyessäsi alalle. Sopimusalajäsenyytesi alkaa siitä päivästä, kun alat maksaa jäsenmaksua Sähköliitolle. Samalla alat kerryttää ansiosidonnaisen työttömyysturvan mahdollistavaa työssäoloehtoa.

Helpoin tapa jäsenmaksun maksamiseen on täyttää jäsenmaksun perintäsopimus ja toimittaa se palkanlaskentaan, jolloin työnantaja perii jäsenmaksusi suoraan palkastasi. Jäsenmaksun voit myös suorittaa itse pyytämällä jäsenrekisteristä jäsenmaksuviitteet tai maksamalla jäsenmaksun kirjautumalla jäsenrekisteriin ja siirtymällä siellä verkkopalveluun.

Kesätöihin mennessäsi sinun kannattaa vaihtaa jäsenyyden lajia oppilasjäsenyydestä sopimusalajäseneksi. Sopimusalajäsenenä saat neuvontaa työehtoasioissa ja tarvittaessa apua, jos kohtaan ongelmia työssäsi. Sopimusalajäsenenä myös turvaat oman alasi työehtosopimuksen vahvuuden. Työttömyysturvan takaavaa työssäoloehtoa voit kerryttää myös opiskelujesi aikana pikkuhiljaa, koska saat kesätöiden jälkeen lukukaudeksi kerrallaan vapautuksen jäsenmaksuista. Seuraavan kerran töihin palatessasi alat jälleen maksaa jäsenmaksua.

Oppilasjäsenyytesi katkeaa viimeistään kahden vuoden sisällä opintojesi päättymisestä, jos et siirry työskentelemään sähköisille aloille. Mikäli muutat opintojesi suuntausta oppilasjäsenyytesi aikana, olethan yhteydessä jäsenrekisteriin, jotta pystymme lopettamaan oppilasjäsenyytesi.

→ Liity oppilasjäseneksi tästä

Sähköliitto neuvottelee ja solmii kaikkiaan 7 alakohtaista sähköisten alojen työehtosopimusta.

Jos olet aloittanut yritystoiminnan. lue ohjeet tarkemmat ohjeet täältä.

Työnantaja tai palkanlaskija, lue ohjeet työnantajatilitysten hoitamiseen tältä sivulta.