Työehtosopimusneuvottelut jatkuvat molemmilla pääsopimusaloilla

Työehtosopimusneuvottelut jatkuvat tällä viikolla liiton molemmilla pääsopimusaloilla. Sähköistys- ja sähköasennusalan neuvotteluja käytiin maanantaina ja tiistaina. Sähköistys- ja sähköasennusalan neuvotteluissa ei tapahtunut merkittävää edistymistä. Työnantajapuolen kanta Sähköliiton kärkitavoitteeseen, työajan pidennyksen poistamiseen, on ehdottoman kielteinen. Toisaalta työnantajapuoli on edelleen pitänyt kiinni vaatimuksistaan keskimääräisestä työajan järjestämisestä ja viikonlopputyöstä työnjohto-oikeudella, ei sopimalla.

Neuvottelut jatkuvat keskiviikkona ja torstaina Energia-ICT-Verkostoalan osalta. Energia-ICT-Verkostoalalle asetettu ylityökielto 1.2. alkaen on edelleen voimassa.

Sähköistys- ja sähköasennusalan johtokunta kokoontuu keskiviikkona pohtimaan neuvottelutilannetta.