Teollisuuden työtaistelu-uhan sovittelu jatkui, uusi aika keskiviikkona

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala tapasi tänään teollisuuden työtaistelu-uhan tiimoilta Sähköliiton, Teknologiateollisuus ry:n ja Teollisuusliitto ry:n edustajia.

Osapuolet ovat yhä kaukana ratkaisun syntymisestä.

Sovittelu jatkuu keskiviikkona 27. marraskuuta.

Sähköliittolaisten työnseisauksen Teknologiateollisuus ry:n 12 jäsenyrityksessä on määrä alkaa 5. joulukuuta kello 6. Parhaillaan työnantajaliiton 13 jäsenyrityksessä on ylityökielto.

Työ- ja elinkeinoministeriö ilmoitti viikko sitten siirtävänsä lakon alkamista kahdella viikolla. Alun perin lakon piti alkaa 21. marraskuuta. Ministeriöllä on lakiin perustuva oikeus siirtää lakkoa valtakunnansovittelijan pyynnöstä, mikäli se kohdistuu yhteiskunnan elintärkeisiin toimintoihin ja vahingoittaa yleistä etua. Viimeksi ministeriö on turvautunut siirtämiseen kaksi vuotta sitten Ammattiliitto Pron lentoalan lakon yhteydessä.