Telakalla päästiin sopimuksiin – kolme yritystä vapautuu lakon piiristä

Turun telakalla on tehty sähköalan työntekijöiden asemasta ja edustuksesta paikalliset sopimukset, jotka Sähköliiton jäsenet ja Sähköliitto hyväksyvät. Sähköliiton lakko päättyy Meyer Turku Oy Turun telakalla, Caverion Industria, Meriteollisuus-yksikössä ja Laivasähkötyö Oy:ssä.

Lakon päättyessä päättyvät myös Sähköliiton muiden sopimusalojen tukitoimet sekä ylityö- ja vuoronvaihtokielto kyseisissä yrityksissä.

Eilen Sähköliiton hallitus hyväksyi Konecranesin ja Uudenkaupungin autotehtaan paikalliset sopimukset ja vapautti viisi yritystä lakon piiristä.

Teollisuuden lakko alkoi 12 yrityksessä 5. joulukuuta, ja sitä jatkettiin 2. tammikuuta. Kolmas neljän viikon lakkojakso alkoi heti edellisen päätyttyä 30. tammikuuta.