Suomi.fi-tunnistus: Pankkien tunnistuspalveluihin muutoksia syksyllä

Sähköalojen työttömyyskassan sähköisen asiointipalvelun käyttämään Suomi.fi-tunnistukseen on tulossa pieniä muutoksia syksyllä. Tämä johtuu siitä, että jotkin pankit ovat ilmoittaneet luopuvansa perinteisistä tunnuslukutaulukoista. Ne ovat kertoneet ohjaavansa asiakkaansa jatkossa ottamaan käyttöön puhelimeen asennettavan tunnuslukusovelluksen. 

Tieto on aiheuttanut huolta etenkin niissä käyttäjissä, joilla ei ole älypuhelinta tai jotka eivät halua käyttää sovellusta. Väestörekisterikeskus tiedottaa, että pankeilta saadun tiedon perusteella tunnuslukusovellusta ei jatkossakaan ole pakko ottaa käyttöön, vaan tarjolle tulee myös vaihtoehto. Suurin osa pankeista säilyttää tunnuslukutaulukot mutta lisää tunnistautumiseen mahdollisesti ylimääräisen varmistuksen, esimerkiksi tekstiviestillä lähetettävän kertakäyttösalasanan. Nordea ja DanskeBank ovat ilmoittaneet luopuvansa tunnuslukutaulukoista ja tarjoavansa erillisen tunnuslukulaitteen niille asiakkailleen, jotka eivät halua ottaa sovellusta käyttöönsä.

Muutosten tarkempaa aikataulua ei ole vielä vahvistettu.

Niinpä työttömyyskassan sähköisen asiointipalvelun Suomi.fi-tunnistuksessa käytettävissä olevat menetelmät ja välineet riippuvat siitä, mitä kukin pankki syksyllä tarjoaa asiakkailleen. Jos käyttöön tulee uusia välineitä tai lisävarmistuspalveluita, käännythän oman pankkisi puoleen, mikäli tarvitset neuvontaa niiden käytössä.