Sauli Väntti ilmoittautui puheenjohtajaehdokkaaksi

Sähköliiton vuonna 2016 valittu puheenjohtaja Sauli Väntti on ilmoittanut asettuvansa puheenjohtajaehdokkaaksi kaudelle 2020‒2024.

Hämeenlinnan Sähkötyöntekijät ry on pyytänyt Vänttiä asettumaan ehdolle, ja hän ilmoitti suostumuksestaan tänään Sähköliiton edustajiston kevätkokouksessa, joka siirrettiin koronapandemian takia toukokuulta syyskuulle.

Sauli Väntti aloitti Sähköliitossa vuonna 1994 Itä-Suomen aluesihteerinä. Ura ammattiliitossa on kestänyt jo yli neljännesvuosisadan. Ennen valintaansa nykyiseksi puheenjohtajaksi marraskuussa neljä vuotta sitten hän työskenteli liiton teollisuuden alojen sopimusvastaavana.

Väntti on opiskellut puhelin- ja sähkölaitosasentajaksi, tietokoneteknikoksi ja yhteisöpedagogiksi. Hän on kotoisin Hirvensalmelta ja aloitti sähköalan töissä Sähkövaruste Oy:ssä Mikkelissä.