SAK:n kulttuuriapurahat haettavissa elokuun aikana

SAK:n kulttuuriapurahat ensi vuodelle ovat haettavissa tämän kuun aikana. Apurahaa voivat hakea kaikki SAK:laisten ammattiliittojen yksityiset jäsenet ja harrastajaryhmät, ja niillä tuetaan ensisijaisesti taidepainotteisia kulttuuriharrastuksia.

Ensi vuodeksi haettavien apurahojen teemana on kaikenlaisen eriarvoisuuden vähentäminen.

Viime vuonna apurahaa myönnettiin esimerkiksi valokuvanäyttelyn pitämiseen, perinneveneen kunnostukseen, valokuvausvälineiden hankintaan, lastenkirjan kirjoittamiseen ja historiahankkeeseen.

SAK:n kulttuurirahasto on Kansan Sivistysrahaston erikoisrahasto. KSR on yksityinen säätiö, joka toimii läheisessä yhteistyössä ammattiliittojen ja työväenjärjestöjen kanssa ja jonka tarkoituksena on tukea yhteiskunnallisesti suuntautunutta kulttuuri- ja sivistystyötä, tutkimusta, opiskelua ja valistustoimintaa.

Apurahaa voi hakea KSR:n nettisivujen kautta.