Saitko kyselyn jäsenmaksukatkoksesta? Hoida asia kuntoon sähköisessä asioinnissa

Sähköliiton jäsenrekisteristä on tänään lähtenyt sähköpostitse ja postitse kyselyitä jäsenille, joilla on jäsenrekisterin tietojen mukaan jäsenmaksukatkoksia.

Jos saat kyselyn, tarkista, että työnantajasi on perinyt Sähköliiton jäsenmaksun palkastasi. Jos et ole tehnyt perintäsopimusta työnantajasi kanssa ja olet ns. itsemaksava jäsen, varmista, että olet hoitanut maksut.

Jäsenmaksukatkos voi johtua myös siitä, että jäsenrekisterissä ei ole tietoa jäsenmaksuvapautuksestasi tai eläkkeelle jäämisestäsi. Jäsenmaksuvapautukseen oikeuttaa esimerkiksi opiskelu, Kelan tai vakuutusyhtiön korvaukselle jääminen tai ase/siviilipalveluksen aloittaminen.

Jäsenmaksuvapautusilmoituksen tekeminen onnistuu kätevimmin sähköisessä asiointipalvelussamme. Siellä pääset myös tarkistamaan jäsenmaksutietosi sekä laskemaan ja maksamaan jäsenmaksusi.

Jäsenmaksukatkoksen hoitamalla jäsenyytesi pysyy ajan tasalla. Asian selvittämättä jättäminen voi sääntöjen mukaan johtaa Sähköliiton ja Sähköalojen työttömyyskassan jäsenyydestä erottamiseen.