Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi alkuvuonna

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 2,4 prosenttia viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Myynnin arvo tammi-maaliskuussa oli 226 miljoonaa euroa.

Vuoden ensimmäinen tilasto näyttää hyvää suuntaa. Liukuva 12 kuukauden muutos on jopa 3,3 prosentin tasolla. Rakentamiseen puolella on paljon hankkeita sähköistysvaiheessa, mikä on omiaan pitämään kasvua yllä, arvioi Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) toimitusjohtaja Tarja Hailikari.

Viime vuonna myynnin arvon ylitti miljardi euroa, mikä heijastaa sähkön ja sähkötekniikan roolin kasvua yhteiskunnassa.

Sähköteknisen Kaupan Liitto STK ry edustaa sähköteknisten tuotteiden valmistajia, maahantuojia ja tukkuliikkeitä.