Sähköliittolaiset töissä ja työrauhan piirissä Destiaa koskevan lakon aikana

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry on ilmoittanut aloittavansa Sähköalan TES Energia – ICT – Verkosto -työehtosopimuksen alaisia töitä koskevan lakon Destia Group Oyj:ssä maanantaina 2. toukokuuta. Sähköliitolla on Destiassa voimassa oleva työehtosopimus, eivätkä sähköliittolaiset tämän vuoksi osallistu lakkoon.

Destia ilmoitti viime kesänä järjestäytyvänsä Infra ry:n jäseneksi. Lain mukaan yhtiö on sidottu Rakennusliitto ry:n ja Infra ry:n väliseen Infra-alan työehtosopimukseen. Sähköalan töissä noudatetaan Sähköliiton ja Destian välistä yrityskohtaista työehtosopimusta, jonka työehdot tulevat pääsääntöisesti Sähköalan TES Energia – ICT – Verkosto -työehtosopimuksesta.

Sähköalan työtä tekevien työehdot on siis turvattu yrityskohtaisella työehtosopimuksella, eivätkä kenenkään työehdot ole heikentyneet.