Sähköliitto vetoaa Korpelan Voimaan pääluottamusmiehen työsuhteen purkuasiassa

Sähköliitto on tänään lähettänyt vetoomuksen Korpelan Voiman hallinnolle ja omistajakuntien johtajille Verkko Korpela Oy:n pääluottamusmiehen työsuhteen purkuasiassa. Sähköliiton hallitus vaatii, että purku perutaan välittömästi ja työsuhde palautetaan ennalleen.

Vetoomuksessa todetaan, että Sähköliitto on perehtynyt perusteellisesti työsuhteen purkamisen perusteisiin, jotka ovat selkeästi tekaistuja. Tosiasiallinen syy työsuhteen purkamiseen on henkilön toimiminen työntekijöiden pääluottamusmiehenä.

Pääluottamusmies edustaa työpaikalla työntekijöitä ja myös ammattiliittoa. Sähköalojen ammattiliitto ry pitää Verkko Korpela Oy:n toimintaa erityisen törkeänä hyökkäyksenä työntekijöiden edustuksellisuutta ja ammattiliittoa kohtaan, vetoomuksessa perustellaan.

Kannuksessa toimiva Verkko Korpela Oy purki pääluottamusmiehensä työsuhteen 21. huhtikuuta. Verkko Korpela Oy on osa Korpelan Voima -kuntayhtymäkonsernia, jonka omistajat ovat Halsuan, Kalajoen, Kannuksen, Kaustisen, Lestijärven, Sievin ja Toholammin kunnat.

Konsernin johtamistapa ja henkilöstöpolitiikan ongelmat ovat olleet esillä myös julkisuudessa.

Sähköliitto on tarvittaessa valmis riitauttamaan asian.