Sähköliitto hylkäsi sovintoesityksen

Sähköliitto on tänään hylännyt vs. valtakunnansovittelija Jukka Ahtelan tekemän sovintoesityksen sähköistys- ja sähköasennusalan työriidassa, jonka työnantajapuolena ovat Palvelualojen työnantajat Palta ry ja Sähkötekniset työnantajat STTA ry. Sähköliitto hylkäsi Ahtelan ensimmäisen sovintoesityksen huhtikuun alussa.

– Sähköliitto tavoittelee kilpailukykysopimukseen sisältyvän työajan pidennyksen muuttamista määräaikaiseksi. Sovittelijan esitys lisäsi kuitenkin työnantajan direktiota pidennyksen toteuttamistapoihin, mikä olisi saattanut työntekijät entistä eriarvoisempaan asemaan.  Lisäksi esitys sisälsi muita oleellisia jäsenistöämme koskevia heikennyksiä, perustelee Sähköliiton puheenjohtaja Sauli Väntti.

Sähköliiton mielestä työriidan osapuolien on nyt korkea aika palata neuvottelupöytään etsimään ratkaisua asiaan. Jo ensimmäisen sovintoesityksen hylätessään liitto totesi, ettei TES-kiista ratkea valtakunnansovittelijan toimistolla.

– Työmarkkinajohtaja Anu Sajavaara arvostelee Paltan tiedotteessa Sähköliiton johtoa, mikä on kohtuutonta ja myös hyvään työmarkkinatoimintaan kuulumatonta. Asia riitelevät, eivät henkilöt, Väntti toteaa.

Sähköliitto on aiemmin ilmoittanut ensi viikolla alkavasta työtaistelusta, johon sisältyisi viisi erillistä nelipäiväistä lakkoa. Työtaistelu koskisi kaikkia sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimuksen soveltamisalan töitä STTA:n ja Paltan jäsenyrityksissä ja niiden kaikissa työkohteissa. Lakon piirissä olisi yli 5 000 sähköliittolaista.

Neljän päivän työnseisaukset alkavat torstaisin kello 6 ja päättyvät maanantaiaamuna kello 6 seuraavasti: 17.–21.5., 24.–28.5., 31.5.–4.6., 7.–11.6. ja 14.–18.6.