Sähköalojen työttömyyskassan ja muidenkin kassojen jäsenmaksu laskee

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön TYJ:n mukaan kolme neljästä työttömyyskassasta laskee ensi vuodelle jäsenmaksujaan. Taustalla on parantunut työllisyystilanne. Maksut laskevat keskimäärin 10 prosenttia.

Finanssivalvonnan vahvistama Sähköalojen työttömyyskassan jäsenmaksu on ensi vuonna 0,30 prosenttia Sähköliiton kokonaisjäsenmaksusta. Tänä vuonna maksu on ollut 0,33 prosenttia. Finanssivalvonta vahvistaa kassojen jäsenmaksun vuosittain.

TYJ:n laskelmien mukaan 3 000 euroa ansaitsevan työntekijän työttömyyskassan jäsenmaksu on ensi vuonna keskimäärin 114 euroa vuodessa. Tänä vuonna samalla palkalla jäsenmaksua oli maksettava 17 euroa enemmän.

Jäsenmaksun aleneminen vaikuttaa suureen osaan suomalaisia, sillä työttömyyskassoihin kuuluu noin kaksi miljoonaa palkansaajaa ja yrittäjää.

Työttömyyskassan jäsenmaksu on euromääräinen vuosi- tai kuukausimaksu tai ansioon sidottu prosenttiperusteinen maksu, jolla rahoitetaan kassan etuus- ja hallintomenoja.