PAU:n lakon piiriin kuuluville sähköliittolaisille lakkoavustus

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry pysäyttää postin käsittely- ja lajittelutoiminnot ensi viikon maanantaista keskiviikkoon 2.4. syyskuuta. Työntekijät eivät saavu työvuoroihin, jotka alkavat sunnuntaina 1. syyskuuta kello 22 jälkeen. Töihin palataan torstaina 5. syyskuuta kello 00.00 alkaen.

Sähköliiton hallitus päätti tänään, että liitto maksaa PAU ry:n järjestämän lakon piiriin mahdollisesti kuuluville jäsenilleen lakkoavustusta niiltä päiviltä, joista PAU:kin maksaa omille jäsenilleen. PAU hoitaa maksatuksen, ja sen ja Sähköliiton välillä on sovittu maksamiseen liittyvistä käytännöistä.

Työtaistelu on PAU:n vastaus Postin tänään antamaan ilmoitukseen siirtää pakettilajittelunsa Medialiiton ja Teollisuusliiton jakelua koskevan halvemman työehtosopimuksen piiriin marraskuun alusta lukien. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pitää valtioyhtiön työehtoshoppailua törkeänä.

Lue lisää täältä.