Pääsopimusalojen neuvottelut jatkuvat

Työehtosopimusneuvotteluita on käyty tällä viikolla Sähköliiton molemmilla pääsopimusaloilla: sähköistys- ja sähköasennus- sekä energia-ICT-verkostoalalla. Koronavirusepidemian vuoksi on poikkeuksellisesti siirrytty etäneuvotteluihin.

Kummassakin pöydässä keskeiseksi teemaksi on noussut työajan pidennyksen eli ns. kiky-tuntien poistuminen. Työnantajapuoli edellyttää, että mikäli tunnit poistuvat, ne tulee kompensoida jotenkin. Samaa on edellytetty muidenkin liittojen pöydissä. Tähän mennessä yhteisymmärrystä ei ole löytynyt.

Pääsopimusalojen neuvottelut jatkuvat vielä tällä viikolla. Sähköistys- ja sähköasennusalalla jatketaan 26.–27. ja ensi viikolla 30.–31. maaliskuuta. Energia-ICT-verkostoalan neuvottelut puolestaan saavat jatkoa 26. sekä ensi viikolla 30.–31. maaliskuuta.