Osallistu tutkimukseen elämän merkityksellisyydestä ja korona-ajan vaikutuksista

Itä-Suomen yliopistossa on käynnistynyt tutkimushanke, joka tarkastelee suomalaisten elämän merkityksellisyyden lähteitä ja korona-ajan vaikutuksia siihen. Hanke on ensimmäinen vaihe laajemmassa tutkimuksessa, jossa keskitytään ikääntyvien elämän merkityksellisyyteen.

Näin ensimmäisessä vaiheessa kyselyyn voivat kuitenkin osallistua kaikki 18 vuotta täyttäneet Suomessa asuvat henkilöt. Tutkijat toivovat tavoittavansa ihmisiä laajasti, jotta erilaiset maailmankuvat, kokemukset ja arvot tulisivat tutkimuksessa esille. 

Koronapandemian monet kasvot ovat tulleet Suomessa tutuiksi reilun vuoden aikana. Koronaan sairastuminen tai sairastumisen uhka tai yhtä lailla koronan myötä ilmaantuneet yhteiskunnalliset haasteet ovat omiaan horjuttamaan kokemusta merkityksellisestä elämästä. 

– Siksi on tärkeää ymmärtää, mistä kokemus elämän merkityksellisyydestä koostuu, tiivistää teologian soveltavien opintojen yliopistonlehtori Suvi-Maria Saarelainen, joka on tutkimusryhmänsä kanssa tutkimusprojektin takana.

Lisätietoja hankkeesta löytyy täältä.

Kyselyyn vastaaminen vie aikaa puolesta tunnista kolmeen varttiin. Pääset kyselyyn tästä linkistä. Vastausaikaa on syyskuun loppuun saakka.

Itä-Suomen yliopiston eettinen toimikunta on myöntänyt hankkeelle eettisen lausunnon, mikä tarkoittaa, että se on eettisesti hyväksyttävä.