Mitä voit tehdä työehtojesi hyväksi? Ole me!

Kun työehtosopimus ja yleissitovuus ovat uhattuina, pahimmassa tapauksessa jokainen työntekijä neuvottelee itse työnantajan kanssa oman palkkansa ja muut työehtonsa. Työpaikoille tarkoitetussa esitteessämme kerromme, mitä jokainen voi tehdä työehtojensa hyväksi. Ole me!

Pdf-muotoisen esitteen löydät sivun lopusta.

Jos työehtosopimus joudutaan työpaikalla hyvästelemään…

… hyvästit voidaan joutua sanomaan myös monelle itsestään selvältä tuntuvalle asialle.

Mitä voit tehdä?

Moninkertaista voimasi: Ole me!

Jos olet vain sinä, neuvotteluvoimasi on vähäisempi kuin työnantajan. Ole siis me, niin olemme me!

• Parhaat työehdot on mahdollista saavuttaa vain silloin, kun työntekijät toimivat yhdessä.
  • Työntekijöiden yhdessä valitsema edustaja, oma ammattiosasto ja ammattiliitto ovat tasaveroisempia työnantajan neuvottelukumppaneita verrattuna yksittäiseen työntekijään.
  • Ole aktiivinen Sähköliiton jäsen ja pidä huoli, että myös työkaverisi ovat jäseniä.
  • Valitkaa keskuudestanne oma edustaja, jolla on hyvä yhteys ammattiosastoihin ja Sähköliittoon ja joka on valmis kartuttamaan osaamistaan neuvottelijana.
  • Työhuonekunta on työntekijöiden oma yksikkö. Pitäkää toimintanne aktiivisena, säännöllisenä ja suunnitelmallisena.
  • Tukekaa työhuonekuntana valitsemaanne edustajaa kertomalla hänelle ajatuksistanne ja mielipiteistänne. Hän tekee töitä työehtojenne puolesta.
  • Tarvitsetteko lisää tietoa ja tukea? Sähköliiton asiantuntijat auttavat mielellään. Ottakaa rohkeasti yhteyttä!

Voit tulostaa alla olevan työpaikoille tarkoitetun Ole me! -esitteemme ja laittaa sen esille tai antaa suoraan työkaverin käteen. Voit jakaa sitä myös sähköisesti.