Kouvola valmistautuu asuntomessuihin

Vuoden 2019 asuntomessualue rakentuu parhaillaan Kouvolan Korialle. Pioneeripuiston messualue on alun perin venäläisten 1910-luvulla rakentama punatiilinen kasarmialue Kymijoen jylhissä rantamaisemissa. Se on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö, jonka vanhat varuskuntarakennukset saavat uuden elämän uniikkeina asuntoina ja liiketiloina.

– Rakennusten kirjo on tänä vuonna poikkeuksellisen laaja, kun pääsemme alueelle, jossa on näin paljon vanhaa olemassa olevaa rakennuskantaa, kuvailee Osuuskunta Suomen Asuntomessujen viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri.

Uudelle asuinalueelle muuttaa noin 250 asukasta. Yhteensä 8 hehtaarin alue sijaitsee 6 kilometrin matkan päässä Kouvolan Matkakeskuksesta.

 Pioneeripuistossa on parhaillaan käynnissä 22 kohteen rakentaminen, joista noin puolet on harjakorkeudessa. Osassa kohteista tehdään jo sisätöitä ja toisissa ollaan perustusvaiheessa. Messukohteet valmistuvat omissa aikatauluissaan, ja valmista tulee olla toukokuun loppuun mennessä, projektipäällikkö Sanna Kauppi Kouvolan kaupungilta kertoo.

Kesän 2019 Asuntomessut ovat remonttia suunnittelevien paratiisi, sillä alueella on useita korjausrakentamisen kohteita. Messuvieraat pääsevät tutustumaan muun muassa remontoituun Pioneerikouluun, asunnoksi remontoitavaan entiseen Miehistösaunaan ja Upseerin päiväkotiin, joka on aiemmin palvellut pioneeriupseerikerhona. 

Asuntomessut ovat avoinna 12.7.11.8. kello 1018. Keskiviikkojen artisti-iltoina messuportit ovat avoinna aina kello 21 saakka.