Kolmas lakkojakso alkamassa teollisuudessa 30. tammikuuta

Sähköliiton hallitus on jättänyt seuraavan lakkovaroituksen, joka koskee samoja 12:ta Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritystä kuin 5. joulukuuta alkanut ja 2. tammikuuta jatkunut lakkokin.

Yritykset ovat:

• Boliden Kokkola Oy
  • Caverion Industria Oy, Meriteollisuus-yksikkö, Turun telakka
  • Konecranes Oyj
  • Konecranes Finland Oy
  • Konecranes Global Oy
  • Meyer Turku Oy, Turun telakka
  • Outokumpu Chrome Oy
  • Outokumpu Stainless Oy
  • SSAB Europe Oy, Raahe ja Hämeenlinna
  • Valmet Automotive Oy
  • Valmet Automotive EV Power Oy
  • Laivasähkötyö Oy, Turun telakka

Seuraava lakko alkaa torstaina 30. tammikuuta kello 22 katkotta edellisen lakon päätyttyä ja päättyy torstaina 27. helmikuuta kello 22. Neljän viikon lakkoon osallistuvat kyseisten yritysten teknologiateollisuuden työehtosopimuksella työskentelevät sähköliittolaiset työntekijät sekä niissä esimerkiksi huolto- ja kunnossapitotöitä muilla työehtosopimuksilla töitä tekevät sähköliittolaiset. Lakossa ovat niin työntekijät kuin heidän tekemänsä työtkin.

Yllä mainituissa yrityksissä on lisäksi voimassa jo marraskuun alussa alkanut ylityökielto ja tammikuussa alkanut vuoronvaihtokielto, jotka koskevat myös Ovako Imatra Oy Ab:tä.