Kaikki Sähköliiton työtaisteluista

Mikä lakko, missä, ja koskeeko se minua? Tässä kättä pidempää neljästä ajankohtaisesta työtaistelusta.

Sähköliiton ylityökielto teollisuudessa

Milloin: 7.11. klo 6

Missä: Teknologiateollisuus ry:n 13 jäsenyrityksessä

• Boliden Kokkola Oy
  • Caverion Suomi Oy, Teollisuuden ratkaisut, Meriteollisuus-yksikkö
  • Konecranes Oyj
  • Konecranes Finland Oy
  • Konecranes Global Oy
  • Meyer Turku Oy, Turun telakka
  • Outokumpu Chrome Oy
  • Outokumpu Stainless Oy
  • Ovako Imatra Oy Ab
  • SSAB Europe Oy, Raahe ja Hämeenlinna
  • Valmet Automotive Oy
  • Valmet Automotive EV Power Oy
  • Laivasähkötyö Oy

Miksi: Teollisuuden sähkötyöntekijöiden aseman ja edunvalvonnan puolustamiseksi työpaikoilla ja työehtojen halpuuttamispyrkimyksiä vastaan.

Ketkä: Sähköliittolaiset, jotka ovat listalla olevien yritysten omia työntekijöitä. Muilla työehtosopimuksilla kyseisissä yrityksissä töitä tekevät sähköliittolaiset tukevat heitä olemalla ylityökiellossa samaan aikaan.

Sähköliiton työnseisaus teollisuudessa

Milloin: 5.12. klo 6–2.1.2020 klo 22

Missä: Teknologiateollisuus ry:n 12 jäsenyrityksessä

• Boliden Kokkola Oy
  • Caverion Suomi Oy, Teollisuuden ratkaisut, Meriteollisuus-yksikkö
  • Konecranes Oyj
  • Konecranes Finland Oy
  • Konecranes Global Oy
  • Meyer Turku Oy, Turun telakka
  • Outokumpu Chrome Oy
  • Outokumpu Stainless Oy
  • SSAB Europe Oy, Raahe ja Hämeenlinna
  • Valmet Automotive Oy
  • Valmet Automotive EV Power Oy
  • Laivasähkötyö Oy

Miksi: Teollisuuden sähkötyöntekijöiden aseman ja edunvalvonnan puolustamiseksi työpaikoilla ja työehtojen halpuuttamispyrkimyksiä vastaan.

Ketkä: Sähköliittolaiset, jotka ovat listalla olevien yritysten omia työntekijöitä. Muilla työehtosopimuksilla kyseisissä yrityksissä töitä tekevät sähköliittolaiset tukevat teollisuuden työtaistelua myötätuntotyönseisauksella samaan aikaan.

Lakkoavustus: 200 euroa jokaiselta päivältä, joka olisi työvuoroluettelon mukainen työpäivä.

Sähköliitto mukana työtaistelussa teknologiateollisuudessa

Milloin: 9.12. klo 0.00–11.12. klo 23.59

Missä: Niissä teknologiateollisuuden sopimusalan toimipisteissä, jotka Teollisuusliitto on ilmoittanut omilla kotisivuillaan ja jotka eivät ole Sähköliiton oman työtaistelun piirissä. Löydät listan täältä.

Miksi: Palkattomien ns. kiky-tuntien poistamiseksi ja työnantajapuolen esittämiä työehtojen heikennyksiä vastaan.

Ketkä: Sähköliittolaiset, joiden työsuhteessa noudatetaan teknologiateollisuuden työehtosopimusta ja jotka työskentelevät Teollisuusliiton ilmoittamissa lakkokohteissa.

Lakkoavustus: 100 euroa euroa jokaiselta päivältä, joka olisi työvuoroluettelon mukainen työpäivä. Lakkoavustusta voi hakea heti lakon päättymisen jälkeen. Ensimmäinen maksupäivä on maanantai 16.12.

Sähköliitto mukana työtaistelussa mekaanisessa metsäteollisuudessa

Milloin: 9.12. klo 0.00–11.12. klo 23.59

Missä: Niissä metsäteollisuuden sopimusalan toimipisteissä, jotka Teollisuusliitto on ilmoittanut omilla kotisivuillaan. Löydät listan täältä.

Miksi: Palkattomien ns. kiky-tuntien poistamiseksi ja työnantajapuolen esittämiä työehtojen heikennyksiä vastaan.

Ketkä: Sähköliittolaiset, joiden työsuhteessa noudatetaan mekaanisen metsäteollisuuden työehtosopimusta ja jotka työskentelevät Teollisuusliiton ilmoittamissa lakkokohteissa.

Lakkoavustus: 100 euroa euroa jokaiselta päivältä, joka olisi työvuoroluettelon mukainen työpäivä. Lakkoavustusta voi hakea heti lakon päättymisen jälkeen. Ensimmäinen maksupäivä on maanantai 16.12.

HUOM! Metsäteollisuus ry on ilmoittanut työsulusta 12.–18.12., mutta se ei koske Sähköliiton jäseniä.