Jatkuuko kesätyösi määräaikaisella sopimuksella? Muista tämä

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-infon neuvoja muistuttaa, että kesätyöntekijän kannattaa huolehtia mahdollisesti kesän jälkeen jatkuvan määräaikaisen työsopimuksen lainmukaisuudesta. Infoon on tullut kesän aikana jonkin verran yhteydenottoja nuorilta, joiden työsopimusta on ketjutettu kerran kuukaudessa jo pidemmän aikaa.

– Määräaikaisuuteen on oltava perusteltu syy, muistuttaa Kesäduunari-infon neuvoja Liisa Lehtonen.

Hänen mukaansa työsuhteen määräaikaisuuden perusteita on aina tarkasteltava tapauskohtaisesti. Myös poikkeuksia on esimerkiksi pitkäaikaistyöttömien työllistämisen kohdalla.

– Ruuhkahuipun tasaaminen on tavanomainen syy määräaikaiselle työsuhteelle, mutta se ei yleensä ole perusteltu syy enää silloin, kun työsuhde tosiasiassa jatkuu ympäri vuoden ja työsopimus uusitaan lukuisia kertoja. Tällöin on usein kyse pysyvästä työvoiman tarpeesta, jolloin työtehtävään tulee palkata vakituinen työntekijä.

Info auki elokuun loppuun saakka

Eniten kysymyksiä Kesäduunari-infoon on tullut palkasta ja palkkasaatavista, joista kysyi noin kaksi viidestä yhteydenottajasta. Työajoista on kysynyt noin joka neljäs ja työsopimuksesta noin 17 prosenttia yhteydenottajista.

– Kesätyöntekijät haluavat yleensä tarkistaa, millaista peruspalkkaa ja mitä lisiä heidän kuuluu saada. Lisäksi kysymyksiä on tullut paljon epäselvästi laadituista työsopimuksista ja perutuista työvuoroista. Loppukesästä kysymykset ovat sivunneet melko paljon lomakorvauksia, lomarahoja ja työsuhteen päättämistä. Myös työtodistuksen sisältö on ollut esillä.

Kesäduunari-info on avoinna vielä ensi viikon eli perjantaihin 30. elokuuta asti. Neuvojan tavoittaa numerosta 0800 179 279 arkisin klo 9–15. Kesäduunari-infon sivuilta löytyy myös sähköinen yhteydenottolomake.