Energia-alan työtaistelu koskee 5 000 sähköliittolaista

Sähköliitto on jättänyt tänään valtakunnansovittelijalle ja työnantajapuolelle työtaisteluilmoituksen, joka koskee Energia-ICT-Verkostoalan työehtosopimusta noudattavia työntekijöitä. Liitto jätti ilmoituksen yhdessä työehtosopimuksen toisen työntekijäjärjestön Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n kanssa.

Työtaistelu alkaa 26.3.2018 kello 06.00 ja päättyy 28.3. klo 18.00, ellei alalle sitä ennen saada neuvottelutulosta.

Lakko koskisi koko sopimusalaa, jolla työskentelee 5 000 sähköliittolaista.

Alan TES-neuvottelut Palvelualojen työnantajat Palta ry:n ja Energiateollisuus ry:n kanssa katkesivat 1. maaliskuuta. Sähköliitto teki 7. maaliskuuta esityksen neuvottelujen jatkamisesta tietyin reunaehdoin ja odotti työnantajapuolen vastausta tänään kello 15 mennessä.

Alalle 1. helmikuuta asetettu ylityökielto jatkuu edelleen.

Sähköliiton nettisivuille avataan EIV-alan jäsenille työtaistelua koskeva osio, jossa on tarkemmat ohjeet ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Osion avautumisesta tiedotetaan Jäsenuutiset-osiossa.