Elintarviketeollisuuden sähköliittolaiset poliittiseen lakkoon 3.10.2018

Elintarviketeollisuudessa työskentelevät sähköliittolaiset osallistuvat yhdessä Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry:n kanssa poliittista työnseisaukseen 3.10, joka järjestetää 15 työpaikalla. Työnseisauksen ulkopuolella ovat alihankkijoiden yrityksissä tekemät työt. Lakkoon osallistuville sähköliittolaisille maksetaan 100 euron lakkokorvaus.

Sähköliitto haluaa osallistumisellaan ammattiyhdistysliikkeen yhteiseen rintamaan lähettää maan hallitukselle selvän viestin, että työntekijöiden aseman heikentäminen on heti lopetettava ja lakiesitys irtisanomissuojan heikentämisestä vedettävä pois. Irtisanomissuojan heikentäminen koskettaisi monia liiton jäseniä, jotka työskentelevät pienissä yrityksissä. Sähköliitolla on valmiudet yhdessä muiden liittojen kanssa laajentaa työtaistelutoimiaan, ellei hallitus peräänny irtisanomissuojan heikentämisestä.

Sähköliittolaiset osallistuvat poliittiseen työnseisaukseen 3.10.2018 seuraavilla työpaikoilla:

Atria
Seinäjoen yksiköt
Kauhajoen yksikkö
Forssan yksikkö
Eviran alaiset lihantarkastajat
Lakko ei koske siipikarjatuotantoa.

HKScan
Forssan yksikkö
Vantaan yksikkö
Outokummun yksikkö
Mikkelin yksikkö
Eviran alaiset lihantarkastajat

Lakko ei koske siipikarjatuotantoa.

Fazer Makeiset
Vantaan yksikkö
Lappeenrannan yksikkö

Orkla Confectionery & Snacks/Panda