Valmistuitko ammattiin?

Kun valmistut, oppilasjäsenyytesi Sähköliitossa päättyy. Siirtyessäsi työskentelemään sähköisille aloille ja halutessasi jatkaa Sähköliiton jäsenenä sinun tulee liittyä liiton varsinaiseksi jäseneksi. Jäsenyys kannattaa hoitaa kuntoon heti työsuhteen alusta alkaen.

Liittymällä jäseneksi saat tueksesi työelämässä liiton edunvalvonnan ja hoidat kerralla kuntoon myös työttömyysturvan, sillä samalla kuulut Sähköalojen työttömyyskassaan. Lisäksi pääset kiinni kaikkiin Sähköliiton jäsenetuihin.

 


Hoida jäsenyytesi kuntoon!

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miksi lomakkeen nimi on liittymisilmoitus/perintäsopimus?

>> Jos maksat itse jäsenmaksun, lomake toimii liittymisilmoituksena. Täytä lomakkeeseen omat ja työnantajasi tiedot, laita rasti Maksan itse jäsenmaksun -ruutuun ja lähetä liittymisilmoitus Sähköliittoon sähköisen lomakkeen lopussa olevan Lähetä -painikkeen kautta.

Liittymisilmoituksen saavuttua saat viitteet jäsenmaksun maksamista varten.

>> Jos haluat, että työnantaja perii jäsenmaksun suoraan palkastasi, kyseessä on perintäsopimus. Täytä sähköiseen lomakkeeseen omat ja työnantajasi tiedot ja laita rasti Työnantaja perii jäsenmaksun -ruutuun.

HUOM! Tulosta ENNEN LÄHETTÄMISTÄ yksi paperikappale ja toimita se työpaikkasi palkanlaskentaan, jotta jäsenmaksuperintä lähtee käyntiin.

Liittymisilmoituksen saavuttua meille toimitamme työnantajallesi viitteet jäsenmaksun perimistä varten.

 

Voinko liittyä takautuvasti?

>> Jäsenyys kannattaisi hoitaa kuntoon heti työsuhteen alkaessa. Jäsenyys alkaa päivästä, jolloin liittymisilmoitus on perillä meillä liitossa. Takautuvasti liittyminen ei ole mahdollista.

 

Entä jos työllistyn muulle kuin sähköalalle?

>> Kun valmistut ja työllistyt sähköalalle, jatka jäsenyyttäsi Sähköliitossa. Jos työllistyt muulle alalle, liity liittoon, jonka työehtosopimusta alalla noudatetaan. Sopivan liiton löydät osoitteesta www.liitot.fi.